Dečija soba u potkrovlju

Prvi element koji treba uzeti u obzir kada želite da opremite potkrovlje je minimalna visina: ako vam soba ne dozvoljava da postavite krevet i potreban nameštaj, jer je prostor zaista minimalan, hipoteza o opremanju spavaće sobe mora biti biti odbijen. Najniža tačka potkrovlja ne sme biti ispod 150 cm: na ovom području možete postaviti komodu ili male ormare .

Donji deo sobe očigledno mora biti posvećen komodi , policama za knjige i kontejnerima , dok će gornji deo , pored garderobera, služiti za krevet i sva druga sedišta . Ako je prostor ograničen, postavljanje nekoliko polica ovde i tamo može vam pomoći da oporavite puno površine nosača. Dodatni prostor za odlaganje može se dobiti u krevetu,tako i pomoću izvlačnih fioka . Da još više ulepšam spavaću sobu, ako to potkrovlje dozvoljava, dodir klase predstavljen je svetlarnik . Ako je bilo moguće ubaciti ovaj sjajni element u svoje potkrovlje, savet je da ga ne postavljate tačno iznad kreveta, jer bi zimi mogao da prodre prehladno, a leti leti previše vruće, remeteći san vaše dece. U svakom slučaju, važno je dobro izolovati svetlarnik, kako bi se izbeglo nakupljanje vlage.

Poslednji aspekt, ali ne najmanje važan, koji treba uzeti u obzir je boja zidova: potkrovlje može biti veoma svetlo ako ima mnogo prozora ili francuska vrata i svetlarnik.
Često, međutim, potkrovlje nema puno prirodne svetlosti i potrebno je nekoliko elemenata veštačkog osvetljenja. Iz tog razloga zidovi uvek treba da ostanu beli: bojenje zidova u ružičastu, plavu ili druge boje može učiniti okolinu tamnijom i sumornom.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.