Dekoracija u kupatilu

BILJKE I MIRISNE SVEĆE

Nema sumnje da su biljke trend trenutka za ukrašavanje kuće. Sobne biljke su veoma popularne jer su u stanju da u dom unesu prirodu i zelenilo, za čim mnogi od nas osećaju potrebu. Konkretno, biljke su idealne za kupatilo, jer upijaju vlagu i pročišćavaju vazduh.

Odabirom prave biljke i odgovarajuće vašim potrebama, kombinacijom odgovarajuće vaze, cveće i lišće mogu ukrasiti kuću donoseći prirodnu i nikad preteranu vitalnost. Sveće (i držači za sveće) su takođe savršeni za ukrašavanje: raznovrsnim oblicima i bojama mogu se prilagoditi različitim stilovima nameštaja.

Pored toga, sveće za kupatilo imaju različite mirise: od klasičnih mirisa za koje inspiracija potiče iz prirode (poput belog mošusa, jasmina i lavande) do složenih mirisa koji stvaraju čitave scenarije, sa evokativnim imenima poput „letnji povetarac“ ili „letnje noći“. 'Orijent ". Mirisne sveće korisne su za uklanjanje loših mirisa, ali pre svega stvaraju sugestivne i opuštajuće efekte oko kade, blizu tuša i u svakoj sobi u kući.

U svakom slučaju, prisustvo biljaka ne isključuje prisustvo sveća i obrnuto, naprotiv, njihovo mešanje je sigurno pravi kompromis.

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU BILJKU U KUPATILU

Sukulenti su među najpogodnijim za upotrebu u kupatilu. Oni imaju praktičnu ulogu da ulepšaju dom i prihvate potrebe onih koji nemaju puno vremena da se brinu o njima. Sukulenti su izvrsna alternativa kaktusima i trnju. Mogu se postaviti na policu ili na vrh ormana. Da biste stvorili predivan sveukupni efekat, takođe možete odlučiti da ih grupišete.

TROPSKE BILJKE

Ako imate puno prostora, tropske biljke su veoma lepe i ukrasne. Velike i bujne, daju kupatilu egzotičan i „džunglski“ dodir, a da ne zahtevaju previše nege i pažnje, dovoljno je svetlosti i malo vode. Ako vam se sviđa ovaj žanr, ali kupatilo je premalo, možete se odlučiti da stavite samo nekoliko listova u vazu: efekat je drugačiji, ali originalan.

 

BILJKE MALIH DIMENZIJA

U ovoj kategoriji nabrajam male biljke, ali sa odličnim dekorativnim efektom, koje izgledaju sjajno u modernom dizajnerskom okruženju. Jednostavno je pronaći šparoge, poznatije kao asparagin, lagana i „pernata“ biljka.

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.