Dezinfekcija kupatila: kako ubiti koronavirus

Za ovaj haos odgovoran je koronavirus. Zapravo, stručnjake ne brine toliko sam virus, već lakoća prenosa.
S tim u vezi, svi mi moramo slediti smernice koje je vlada uvela da bi pokušala da zaustavi zarazu.
Među najjednostavnijim pravilima za pamćenje i primenu nalazimo:

 Ostanite kod kuće i izlazite što manje;
- Ako ste prisiljeni da izađete, izbegavajte mesta gde su gužve i držite se bezbedne udaljenosti od najmanje jednog metra sa drugim ljudima;
- Često perite ruke sapunom;
- Izbegavajte rukovanje i zagrljaje.

Pored higijenskih pravila koja treba poštovati van kuće, prirodno je da se zapitamo kako možemo učiniti sanaciju kućnog okruženja, a posebno kupatila?

Upravo zbog toga što virus ostaje aktivan do 9 dana na sobnoj temperaturi (podaci Univerzitetske medicine Greifsvald) na metalu, staklu i plastici, važno je znati kako se može iskorijeniti za nekoliko minuta kroz postupak dezinfekcije.
U našu korist imamo činjenicu da virus nije vrlo otporan i samo su deterdženti na bazi belila ili dezinficijensi na bazi alkohola ili vodonik-peroksida dovoljni da ga ubiju.

Pa recimo da, iako ne postoji pravi lek za ovaj virus, uvek možemo intervenisati ličnom higijenom i dubinskim čišćenjem površina.
Kupatilo koje je možda najčešće korišćeno mesto u kući nakon kuhinje zaslužuje posebnu pažnju i dezinfekciju kako bi zaštitilo sve članove porodice.

Kada čistite kupatilo, imajte na umu da:
Osigurajte svežu ventilaciju kako biste omogućili recirkulaciju vazduha.
Uvek se preporučuje otvaranje prozora i omogućavanje ulaska sunčeve svetlosti i svežeg vazduha;
Ne zaboravite da takođe dezinfikujete unutrašnjost tuša, uključujući tuš kadu sa potrebnim merama zaštite u slučaju tuša od mineralnog mermera;
Često menjajte peškire i ostatak peškira kako biste osigurali dobar nivo higijene. Vlaga čini da peškiri, ogrtači i prostirke akumuliraju bakterije;
Preporučuje se da sav pribor za kupatilo očistite vodom i sapunom.
Članak želimo da zatvorimo naglašavajući da ako svi, bez izuzetka, poštuju pravila i posvete više pažnje određenim detaljima, možemo napraviti razliku i ozbiljno si pomoći.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.