Kafić u Ljubljani nominovan za Grand Prix nagradu

4/6 FOUR SIX - COFFEE&DRINKS
Dizajn enterijera: Vladimir Paripović, arhitekta
PARCH STUDIO
Lokacija: Beograd, Srbija
Godina: 2017
Površina: 70 m2


 

Danas smo dobili divnu vest od našeg saradnika arhitekte @parch_studio da je kafić 4/6 dobio nagradu za dizajn u Ljubljani u oblasti ugostiteljstva za 2020g. Takođe je nominovan za Grand Prix specijalnu nagradu. Pult u kafiću je od HI-MACS S028 kompozitnog materijala - jer kvalitet pobeđuje.

U srcu Vračara, jednog od najlepših delova Beograda, otvoreno je novo nestandardno mesto za ljubitelje kafe, koktela i vina, takođe sa nestandardnim nazivom 4/6 FOUR SIX.

Koncept bara, kao i njegov naziv 4/6 Four Six, nastao je spajanjem ideja autora enterijera Vladimira Paripovića, koji je koristeći broj zgrade u kojoj se kafana nalazi (46), završio ceo koncept ovog novog urbanog mesta.

Broj se pojavljuje kao svojevrsna odrednica u konstrukciji vizuelnog identiteta, imena, ali i enterijera. Krenulo je od činjenice da su „brojevi“ sastavni deo svakog pića: gram espressa, količina mililitara određenog alkoholnog pića u koktelu… i koji se najčešće prikazuju u razlomcima – predstavljaju određeni odnos.

Želja autora je bila da ostane u kontekstu “razlomaka”, koju po njemu karakterišu podela, fregmentacija i mnoštvo različitih slojeva.

Autor enterijera je svesno želeo da flertuje sa prirodom. Zamislio je viseću baštu od šest visećih kutija izrađenih od MDF-a, sa ugrađenom rasvetom i smeđim ogledalom koje odražava okolinu.

Foto: Vladimir Paripović, arhitekta 
Vizuelna slika: Miroslav Pavlović, grafičar

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.