Kako odabrati ogledalo u kupatilu?

Kupatilo je skoro završeno: odabrali ste obloge, postavili ste sanitarne uređaje, postavili dizajnerski nameštaj za kupatilo koji ste željeli i tuš kabinu iz snova. Nedostaje samo dodaci i ogledalo, poslednji detalji. Višnja na torti. Rizik potcenjivanja ovog poslednjeg koraka je veoma visok, delom zbog umora od kraja posla, delom zbog toga što se smatra manje važnim.

Koliko veliko ogledalo treba da bude?

Dimenzije ogledala su vrlo subjektivne i nisu uvek povezane sa veličinom sobe ili nameštaja za kupatilo. Najnoviji trendovi vas zapravo pozivaju da umetnete originalna rešenja, asimetrična, izuzetno velika ili više ogledala. Sve ideje za personalizaciju i čine kupatilo jedinstvenom. Trik za opremanje malog kupatila je, na primer, stavljanje vrlo velikog ogledala - naoko nesrazmernog - da bi se obmanuo osećaj skučenosti. Ogledalo za malo kupatilo, prema tome, ne znači nužno i malo ogledalo!

A ako veličina sobe komplikuje stvari, uvek postoji mogućnost da se odlučite za ogledala za kupatilo po meri ili ogledane zidne jedinice (plitki ormarići sa ogledalnim vratima, dakle sa dvostrukom funkcijom).

Ogledalo za kupatilo: koliko oblika može imati?

Opet, nema pravila. Pored jednostavnih pravougaonih ili kvadratnih ogledala, u modi su definitivno okrugla i ovalna ogledala, šestostrana ogledala ili ogledala neobičnih i nepravilnih oblika. Oblik ogledala može diktirati ormar za kupatilo ili, naprotiv, biti potpuno drugačiji da postane slomljeni stilski element.

Ogledalo za kupatilo: značaj svetla

Svetlost je komad nameštaja, da li ste ikada razmišljali o tome? Shvatate to posebno kada nedostaje ili kada je loše dizajniran. Iz ovog razloga ne bi trebalo potcenjivati lampu za ogledalo u kupatilu. Može se integrisati u samo ogledalo ili ugraditi sa strane ili iznad njega, na zid (sa reflektorom) ili okačiti (sa plafona). Važno je da je što je moguće prirodnije i raširenije da svakodnevnu rutinu učinite ugodnijom.

Koliko veliko ogledalo treba da bude

 

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.