Kako se proizvodi wc šolja

KAKO SE PRAVI TOALET
WC je glavni deo u kupatilu, bez koje sama sredina ne može da se definiše kao što su postoje jednostavni modeli ili više tehnoloških rešenja kao što su umivaonici , multifunkcionalne vc-bide kombinacije sa vodosnabdevanjem, sušenjem ili čak muzikom i difuzom parfema.

Sastoji se od keramičke čaše i (generalno) daske za WC šolju sa sedištem i zatvaračem, koja se danas gotovo uvek nudi sa sistemom mekog zatvaranja. Sa odvodnim cevima povezan je sifonom , koji uvek ostaje pun vode kako bi se izbeglo širenje neprijatnih mirisa u kupatilu. Odvod može biti na zidu (kao u slučaju spuštenih sanitarnih predmeta) ili na zemlji.

KAKO SE RAĐA TOALET: DIZAJN I PROTOTIP
Sve dolazi od poliuretanskog prototipa , rezultat pažljivog 3D dizajna , koji se testira i ocenjuje kao da je reč o keramičkoj sanitarnoj keramiki . Iz prototipa je stvoren identičan model gipsa (čak i ako je deformisan i povećan u očekivanju promena koje keramika pretrpi tokom pečenja - tj. Smanjenja zapremine usled gubitka vode), koji se koristi za izradu prvog kalupa (takođe u gipsu ), unutar koje će se sipati listić (gnojnica).

Postoje dve različite linije za livenje, jednu tradicionalnu i jednu pod pritiskom, što je rezultat velikih ulaganja u visokotehnološke sisteme. U ovom drugom slučaju kalup nije u gipsu već u smoli.

KAKO SE RAĐA KERAMIČKI TOALET: LIVENjE NA KLIZANjE
Unutar kalupa, klizač (tečna glina) počinje da se stvrdnjava zbog gubitka vode (koju apsorbuje kalup) i poprima svoj oblik u roku od 40-45 minuta, dok ostaje mekan i vlažan.

KAKO SE RAĐA TOALET: SUŠENjE
Sledeća faza uključuje 24 sata sušenja u kontrolisanoj atmosferi i približno 24 sata trajanja u sušilici . Postepenost ovog postupka je od suštinskog značaja za izbegavanje pukotina usled naglo sušenja.

KAKO SE PRAVI TOALET: RUČNA I DETALjNA ZAVRŠNA OBRADA
Tek nakon sušenja sanitarije ručno proveravaju i dorađuju stručni radnici. Eliminisanje provrta koji ostaju između spojeva kalupa veoma je važno za konačni kvalitet proizvoda.

Stručni i strastveni rukovaoci izvode ove završne obloge pažljivo, dok površina ne postane savršeno glatka.

KAKO SE PRAVI TOALET: KUVANjE U RERNI
Kuvanje na sanitarnih odvija u tunelu pećnica 60-70 metara dužine i traje oko 24 sata, tokom kojih svaki komad postepeno dostigne temperaturu maksimalna - Kada emajl vitrifies i kristališe - a onda ide dole opet (kada je sanitarije izlazi i dalje na 60-80 °).

Jednom kuvano, sanitarna keramika se istovara i prebacuje u izabrano odeljenje, koje će nastaviti sa kontrolama za nedostatke i testovima kvaliteta opisanim u ovom postu.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.