Kuhinjski sto koji odabrati

Izbor stola za kuhinju mora biti promišljen, jer je on pravi protagonist naše sobe, nameštaj koji nije namenjen samo ručkovima i večerama, već i mnogim potrebama sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Prva od karakteristika koje treba uzeti u obzir je njegova veličina: ako imamo kuhinju koja nije prevelika ili u svakom slučaju želimo da je ostavimo prozračnom, slobodnom za cirkulaciju, naš izbor lako može pasti na izvlačni sto . Bilo okrugli ili četvrtasti, izvlačivi sto nam garantuje funkcionalnost potporne površine, uvek korisne u kuhinji, i pogodnost da bez problema prihvatimo čak osam do deset gostiju na večeru.

Odabir u kristalu ili drvetu stvar je ukusa, ali u sobi kao što je kuhinja, stakleni sto koji se vrlo lako zaprlja može biti pomalo kontraproduktivan, kao da u kući ima dece za koju bi stakleni sto mogao biti opasan.

Pored materijala, presudan u izboru stola je i njegov oblik. U okrugli stolovi su pogodne za velike prostorije , jer su prilično glomazan, ali u stvarnosti su odlučujući u malim kućama, gde sobe imaju asimetrične zidove, možda stvara akutna ili tup: sa okruglog stola, bez pravim uglom, asimetrično efekat se ukida - čak iako samo vizuelno - u korist vrlo skladne ukupne vizije. S druge strane, kvadratni sto ima prednost što se može nasloniti na zid i zbog toga „nestati“ ako je potrebno da bi soba ostala slobodna, idealno za održavanje hladnih večera, bez ograničavanja broja poziva.

Treću vrstu stola, konačno, predstavljaju konzole : pravi saveznik u osvajanju prostora u kuhinji, konzola je obično naslonjena na zid i koristi se za odlaganje predmeta, ukrasa, sve dok je nije potrebno otvoriti i koristiti kao sto za večeru. Zahteva puno reda i malo strpljenja, međutim to je jedino moguće rešenje u vrlo malim kuhinjama, u studijima, gde je prostor zaista sveden na minimum.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.