Minimalna udaljenost između sanitarija

Standard takođe utvrđuje minimalnu frontalnu udaljenost između nameštaja za kupatilo i ostalog nameštaja za kupatilo: 55 cm.

Ispod 55 cm, prelaz za osobu prosečne građe ne smatra se lakim. Možemo zaključiti da još nekoliko centimetara neće boleti, već naprotiv! 

Procena prave udaljenosti između sanitarnih uređaja je od vitalnog značaja u malim kupatilima 

MINIMALNE UDALJENOSTI IZMEĐU WC-A I BIDA: LIČNA RAZMATRANJA

Niko nikada neće doći da izmeri prostor između toaleta i bidea u vašem kupatilu: u stvari, nema kontrolno telo sa ovim zadatkom. Stoga je poštovanje ovih indikacija garancija minimalne nastanjivosti okoline, kao što bi neusklađenost samo rezultirala velikom preprekom za one koji koriste kupatilo.

Odluke takođe treba donositi na osnovu vrste kupatila koje planiramo: malo i uslužno? Majstorski? Kupatilo za goste, dečije kupatilo, spavaća soba ili dnevni boravak? Kao što se može razumeti, potrebe i zahtevi za udobnošću znatno se razlikuju između jednih i drugih.

Uvek preporučujem, na primer, da povećate rastojanje oko bidea na 23-25 ​​cm, kako biste osigurali udobno sedište koje uzima u obzir veličinu otvorenih nogu. Ne možete zanemariti pogodnost upotrebe sanitarnih čvorova: beskorisno je pokušavati ubaciti toalet i bide ako prostora nema dovoljno!

UŠTEDA PROSTORA Sanitarije: Voda i bide sa smanjenom dubinom

Postoje i male sanitarije za ispiranje do zida  do 42/43 cm u dubinu: krajnost koju po mom mišljenju treba uzeti u obzir u očajnim slučajevima, jer smo na granici sanitarne keramike za vrtiće.

Po mom mišljenju, smanjena dubina toaleta i bidea koji štede prostor ne bi trebalo da padne ispod 50 cm: kompaktna verzija koja ostaje prikladna i udobna za odraslu odraslu osobu.

 

 

 

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.