Obnova kupatila rekonstruisanje sa cenama

Renoviranje kupatila nikada nije lako, jer morate da  izdvojite znatne troškove, posebno u pogledu nameštaja i sanitarnih uređaja . Stoga je preporučljivo obratiti pažnju i pokušati inteligentno organizovati renoviranje

Zaista je neophodno imati kupatilo koje najbolje odgovara svim našim potrebama. Takođe se mora reći da se kupatilo sada ne smatra samo funkcionalnim okruženjem kuće, već je takođe dobilo značajan značaj kao  opuštajuće okruženje  i kao prostorija posvećena brizi o nečijoj psihofizičkoj dobrobiti. Ali  koliko košta renoviranje kupatila ? S tim u vezi, moraju se uzeti u obzir neki osnovni faktori.

Što se tiče troškova renoviranja kupatila ,  pre svega morate uzeti u obzir cene koje različiti radovi na renoviranju uključuju pojedinačno, posebno u odnosu  na kvadratni metar . Na primer, ako želite da renovirate kupatilo u potpunosti od početka, morate da uzmete u obzir neke određene cene.

Na primer,  uklanjanje sanitarne keramike  moglo bi vas koštati od 5 evra po kvadratnom metru. Polaganje poda i pločica uvek od 7-12 evra po kvadratnom metru. Da biste instalirali nove uređaje za kupatilo, mogli biste da potrošite od 15 evra po elementu, sa izuzetkom kade ili tuš kabine, koji imaju veće troškove, koji se uglavnom kreću od 50 do 80 evra.

Zatim je  krečenje zidova , od oko 3 evra po kvadratnom metru. Dalje, ne smete zaboraviti troškove vezane za obnovu sistema. Posebno u vezi sa vodovodnim sistemom, mogli biste da potrošite od 10 evra po vodenoj tački, a što se tiče električnog sistema, od 20 evra po svetlosnoj tački.

Ali idemo preciznije i pogledajmo neke detaljnije troškove povezane sa različitim intervencijama koje treba izvršiti.

Koliko košta intervencija vodoinstalatera
Ponavljanje kupatila takođe može značiti potrebu za intervencijom  vodoinstalatera . Zapravo je neophodna radna snaga specijalizovanog tehničara. Troškovi vodoinstalatera obično mogu biti između 15  evra na sat.

Ako, pak, trebate obnoviti kupatilo od nule ili ako morate da primenite  složenije intervencije , poput zamene kade, ne možemo računati cenu po satu. Možemo računati na sveukupni nivo, što će rezultirati troškovima rada vodoinstalatera gotovo polovinom troškova svih radova.

Dalje, ne smete zanemariti još jednu osnovnu indikaciju. Često, naročito kada je posao složen za obavljanje, vodoinstalateru takođe treba da pomogne  zidar .

Prosečno kupatil sa instalacijama tj ruke majstora se kreću oko 1500  eura

Sanitarije, pločice i ostali uređaji su oko 1500-1800 eura u zavisnosti koje proizvođače sanitarija i pločica uzmete.

Prosečno vreme rekonstrukcije kupatila je 10 dana. Naoružajte se strpljenjem da bi uživali u novom kupatilu. Prašine će biti po celom stana toga mora da budete svesni. 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.