Saveti dizajnera: kako koristiti porcelanske pločice sa neobičnim detaljem

Patchvork je tehnika krpljenja ili, kako se još naziva, tekstilni mozaik. Osnovno pravilo dizajna patchvork -a je spajanje različitih komada u jednu kompoziciju. Ovaj dizajn se može izvesti i jednobojno i u svetlim, različitim bojama. Patchvork takođe koristi uzorke, ukrase ili geometrijske oblike.

Zahvaljujući savremenoj opremi, bilo koji uzorak i tekstura mogu se prenijeti na porcelanske pločice. Kolekcija Comfort iz Estima napravljena je u patchvork stilu - efekat sašivenih komada sa ornamentom prenosi se na svaki milimetar pločice.

Porcelanska pločica sa ovim dizajnom pogodna je za sobe u stilu Provanse, Amerike, Boho, Vintage i Countri. Ali čak i u strožim mogućnostima dizajna enterijera, možete koristiti patchvork. Na primer, upotrebom kontrastnog zida ili u određenom delu poda.

Efekat habanja
Odležano drvo ili istrošeni gips izgledaju prilično neobično. Ali ne zaboravite da je ovaj dizajn idealan za mnoge stilove enterijera: seoski, kič, potkrovlje, nautika i Provansa. Porcelanska pločica sa ovim efektom razlikuje se po stepenu habanja - možete izabrati opciju koja vam odgovara.

Zabavna činjenica - uprkos ostarelom dizajnu, porcelanske pločice će vam služiti više od 10 godina, zadržavajući svoj uzorak, svojstva i izgled. Zato ne treba da brinete da će se ogrebotine za nekoliko godina pretvoriti u neukusan izbledeli dizajn.

Porcelanske pločice možete koristiti ispod ostarelog drveta ili otrcanog maltera u celoj prostoriji (na zidovima ili na podu) i zoniranjem prostora.

Rđa i oksidirani metal
Ovaj dizajn je ušao u enterijer od vremena velikih američkih potkrovlja, koji su se odlikovali retkim renoviranjima i predati kreativnim ljudima. A ako je u takvoj prostoriji rđa bila stvarna i zadavala mnogo problema stanovnicima, tada je moderno porcelanske pločice sa oksidovanim metalnim dizajnom savršeno simulirani uzorak.

Danas mnogi dizajneri koriste ovaj dizajn kao svojstvo, posebno za enterijere u potkrovlju. Za hrabre projekte, odaberite Fusion porcelansko kameno posuđe i koristite ga po celoj prostoriji. Za razliku, možete odabrati mirniji uzorak i postaviti ga samo na jedno područje ili na kontrastni zid. Najpopularnija prostorija za porcelanske pločice sa efektom rđe i oksidovanog metala su kupatilo i toalet.

 

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.