Uporna buđ i kamenac mi imamo rešenje

Da li je tuš kabina u vašoj kući uvek užasno zaprljana kamencem? Da li se na profilima neprestano formira buđ? Da li predugo čistite tuš kabinu? U ovom postu želim da objasnim sve mere predostrožnosti koje možete preduzeti da biste imali tuš kabinu koja se lako čisti.

Da li je prozirno ili činčila staklo bolje sakriije kamenac na vašoj kabini?
Krenimo odavde, lamenac neprijatelj broj jedan  u kupatilu prilikom čišćenja. Što se tiče nanosa na tuš kabini, ništa neće promeniti bez obzira da li ste izabrali prozirni ili činčila staklo. To je zato što je strana stakla u kontaktu sa vodom potpuno ista (činčila staklo je obrađen spolja). Dalje, pošto su obe strane stakla savršeno glatka, u jednom slučaju ćete videti naslage kamenca kao i u drugom.

Kamenac je sigurno manje vidljiv na činčila staklu  ili onima koji imaju uzorak sa reljefom pomorandžine kore (ornament staklo). Oni su oni koje smo svi imali kod kuće u prošlosti i koji su danas, srećom, gotovo nestali iz kupatila (dozvolite mi: estetski su užasni!).

Kako onda održavati  staklo čistim? Da biste to uradili, možete odabrati dva različita načina

Tretman za uklanjanje kamenca na tuš kabini

Postoji mogućnost pre naručivanje tuš kabine da vam se u tankom sloju premaže nano premaz. Ovo je jednostavan način malo skuplji ali na žalost ne traje dugo. Godišnje bi bilo dobro da ga jedanput obnavljate.

Povucite vodu: brisačem za stakla

 

Idealno rešenje za sve. Kada se tuširanje završi, idealno rešenje bi trebalo biti prolazak brisača preko vaše kabine. Na isti način radimo isti posao kao i kod prozora automobila kada ga peremo. Prednost je u uklanjanju vode sa tuš kabine i na taj način izbegavate stvaranje naslaga kamenca: deluje izuzetno dobro i - ako želite - ovo rešenje će vam pomoći tokom celog života.

Profili puni buđi? Izbegavajte jeftine silikone

Ako je problem s kojim se suočavate uporna buđ, postoje dve mogućnosti. Prva je ta što je instalater pogrešio osnove svog rada i silikonirao tuš kabinu iznutra, što NIKADA ne treba da se radi (uvek silikonirajte spolja). Ako je ovo vaš slučaj, moguće je da se voda neprestano zaustavlja iza silikona, ne pronalazeći izlaz: na taj način će se dugoročno neizbežno stvoriti buđ. Ako je to vaš slučaj, jedino rešenje je uklanjanje već prisutnog silikona ili oslanjanje na profesionalca ako još uvek morate da montirate tuš kabinu primenite naš savet i silikonirajte spolja kabinu

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.