Vaša baterija sadrži olovo

Mesing je legura sastavljena od različitih elemenata, obično uključujući bakar, cink i olovo.Mesing je jedini materijal koji se koristi za proizvodnju slavina, jer smo poslednjih godina „ukrali“ nerđajući čelik iz nautičkog sektora, koji se danas takođe koristi za mešače za stambenu upotrebu. Međutim, mesing je pogodan za širi spektar obrade, što mu omogućava bilo koji oblik, pa stoga gotovo svi proizvođači slavina rade na ovoj leguri.

Kao što sam vam rekao, tako je olovo u vašoj slavini. Olovo je element koji može biti veoma štetan po zdravlje, pa se iz tog razloga može sadržati samo u slavinama unutar određenih graničnih količina propisanih zakonom. Rizik je da bi olovo moglo kontaminirati vodu za piće koja izlazi iz slavine: vodu koju koristimo za kuvanje testenina, pranje zuba i tuširanje. Svetska zdravstvena organizacija nas uči da se olovo akumulira u našem telu, pokazujući svoju toksičnost već u koncentracijama od 80-100 mikrograma po litru u krvi. Naročito u prvoj upotrebi, slavine mogu ispuštati količine olova koje se mogu približiti - ako ne i premašiti - ovim granicama koncentracije. Zatim će se smanjivati kako se koristi slavina.

Koja rešenja tada postoje? Izbor slavine bez olova, je jednostavan. Iako se insajderima u industriji može činiti čudnim i nepoznatim, već godinama ih koriste proizvođači slavina koje izvoze u Sjedinjene Države. U SAD ne žele da imaju olovo u mikserima, tome je posvećena velika pažnja. Na primer, Grohe je stvorio liniju nazvanu „Grohe Zero“ u kojoj smanjuje sadržaj olova u svojim mešalicama za 90%.

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.