Bide za kupatilo: šta raditi kada je začepljen

Bide je osnovni alat za ličnu negu i higijenu, ali i za ovaj alat, kao i za druge, može se dogoditi da se začepi. Neprijatna i dosadna situacija koja se često može dogoditi u našem kupatilu. Iz tog razloga, u nastavku možete pronaći savete o tome kako da vratite bide u ispravno stanje, počev od najprirodnijih proizvoda, pa sve do hemijskih.
KAKO OČISTITI BIDE

Problem se može činiti složenim za rešavanje, ali nije nemoguć jer će biti dovoljno imati minimum spretnosti, prave alate, i znati neke trikove u hidrauličkom polju i imati potrebnu opremu da biste dobro obavili posao i rešili ovaj problem. Postoji mnogo metoda, prirodnih i ne, koje mogu pomoći u rešavanju ovog problema:

- Gazirana pića: ovo su vrlo nagrizajuće tečnosti, pa samo koristite jednu od njih, ulijte je u odvod bidea i ostavite da deluje najmanje dva sata: videćete rezultat!

- Hemijski proizvodi: oni su valjana alternativa naročito kada se problem ne može rešiti ni prirodnim metodama ni drugim alatima. Oni su nesumnjivo valjani i efikasni proizvodi, ali imaju svojih nedostataka, kako za cevi (koje rizikuju da se rastvore), tako i za nas, zapravo se preporučuje da ih koristite samo i isključivo ako ste opremljeni maskom i rukavicama uz dalji savet za čitanje skrupulozno uputstva.

- Klip za bide: ako prirodni proizvodi nisu funkcionisali i želite da pređete na određene alate kako biste rešili problem, možete pokušati sa klipom za bide, jednostavnom metodom koju obično imate kod kuće, to je alat sa klasičnom crvenom usisnom čašom. Ovo je najpoznatiji model, uprkos tome što postoje razne vrste i da biste ga koristili, prvo morate ukloniti ustajalu vodu koja je ostala u odvodnom području, zatim staviti krpu u odvod, postaviti usisnu čašu preko odvoda tako da pridržavati se keramike i početi gurati, neprekidno pritiskajući tako da malo po malo izlazi ono što blokira odvod. Polivanje vruće vode malo po malo moglo bi olakšati uspeh operacije.

PROIZVODI ZA SPREČAVANJE začepljenja

Nakon čitanja različitih saveta za odčepljivanje bidea, možete da shvatite da je najbolji način za rešavanje ovog problema sprečavanje. Postoje različita rešenja, ali jedno od najefikasnijih je svakako upotreba soda bikarbone. Ovo je u stvari univerzalni i uvek veoma koristan proizvod koji će, u kombinaciji sa ostalim jedinjenjima, sigurno dati efikasne rezultate. Koristan recept može biti mešanje 1 šolje ključale vode, 150 g sode bikarbone, 1 šolje belog sirćeta i ostaviti da deluje preko noći. To se može učiniti kako bi se sprečili problemi sa zatvaranjem, pa čak i jednom nedeljno ako je potrebno.

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.