Boje blagostanja u kupatilu: prednosti hromoterapije

Glavne boje i efekti

Crvena je topla boja, ima različite efekte na ljudsko telo, uključujući povećanje krvnog pritiska, libido, učestalost disanja, olakšava opuštanje mišića i promoviše endokrinu aktivnost jetre.
Narandžasta je takođe topla boja, koja teži stvaranju vedrine, smatra se pozitivnom bojom . Idealno za one koji se bave sportom. Takođe promoviše rad štitne žlezde.
Žuta   predstavlja posebno pozitivne ljude, pojačava sposobnost koncentracije i olakšava rešavanje problema. To je boja poznata po svojim svojstvima protiv probavnih poremećaja, pripisuje joj se i pročišćavajući efekat na krv.
Zelena je neutralna boja koja daje vedrinu i smirenost pa se smatra lekovitom u širem smislu. Posebno je pogodan za uznemirene i pod stresom, u stvari pozitivno deluje na grčeve i gastrointestinalne poremećaje, koristan je u slučaju poremećaja sna.
Plava je, s druge strane, hladna boja koja pomaže u snižavanju krvnog pritiska i stoga je korisna za one koji pate od tahikardije. To je u suprotnosti sa efektima crvene boje. Smatra se korisnim u slučaju različitih vrsta upala. Konačno,
ljubičasta je hladna boja sa veoma snažnim efektima na naš um. On favorizuje snove , intuiciju, inspiraciju i kreativnost. Ima mnogo blagotvornih efekata na slezinu i stoga pospešuje proizvodnju belih krvnih zrnaca, jača kosti i zglobove.

Gde možemo pronaći hromoterapiju

Danas u svim vellness centrima i banjama postoje senzorne staze i razne vrste tretmana hromoterapijom. Takođe na tržištu nalazimo tuš kabine sa ovakvim efektima koje se mogu instalirati i kod kuće.
Boje se takođe mogu iskoristiti u ishrani, zapravo se uvek preporučuje dijeta bogata voćem i povrćem , što nam pomaže da poboljšamo svoje zdravstveno stanje, takođe zasnovano na boji.
Ili udobno kod kuće . Danas u trgovini postoji mnogo rešenja za donošenje hromoterapije direktno u vaš dom

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.