DImenzije koje bi se trebale poštovati u kuhinji

A - Udaljenost od stola do zida ili bilo kog drugog elementa koji određuje prepreku od 120 cm predstavlja minimalno rastojanje potrebno za omogućavanje slobodnog kretanja prednjim hodom iza osobe koja sedi.
B - Da bi se osobi omogućilo da radi i eventualno otvara vrata i fioke iza osobe koja sedi, mora biti obezbeđena minimalna udaljenost od 135 cm između ivice stola i nameštaja. Ako ormar ima dubinu od 80 cm, ovo rastojanje mora se povećati za 15 cm.
V - Da bi se utvrdila korisna rastojanja između radnih ploča i drugih elemenata postavljenih ispred njih, potrebno je uzeti u obzir prostor koji će se dodeliti kretanju ljudi i veličinu određenu uređajima i  fiokama i vratima koja mogu biti otvorena.
D - Prostor od najmanje jednog metra mora biti slobodan ispred mašine za pranje posuđa da bi se lako mogle čisti i prljavi sudovi ostavljati na mesto. Da bi se omogućilo prolazak druge osobe prednjim hodom tokom ovih operacija, slobodni prostor se mora povećati za dodatnih 70 cm ako je ispred njega zid.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.