Japanski stil kuhinje u vašem domu

Ako cenite prirodnu vedrinu i organsku ozbiljnost japanskog stila, u ovom slučaju ima smisla razmisliti o stvaranju sličnog enterijera za mesto za kuvanje u vašem domu ili stanu. Tako ćete sebi obezbediti i opuštanje nakon teškog radnog dana i divljenje prijatelja i poznanika vašom originalnošću.

Uređenje kuhinje u japanskom stilu: ključne tačke


Uprkos jasnoći tipičnoj za Japance u definisanju principa dizajna kuhinje, sobe se mogu uređivati na različite načine, a note individualnosti su sasvim prihvatljive. Međutim, da biste preneli jedinstvenu atmosferu Istoka, trebalo bi da se pridržavate sledećih pravila:

Maksimalan slobodan prostor. Naravno, trebalo bi da mislite da je japanski stil isključivo za prostrane kuhinje. Morate voditi računa o glavnoj stvari - odsustvu svega glomaznog, suvišnog i nepotrebnog. Japanski enterijeri ne tolerišu prekomerni dekor ili stvari koje nisu „na mestu“.


Prirodni materijali za dekoraciju i nameštaj. Prirodno drvo, malo kamena, keramika, juta, pirinač i svileni papir, lan i bambus osnovni su sastojci za jelo zvano „savršena kuhinja u japanskom stilu“. Istovremeno, ne zaboravite da je neophodno voditi se ne samo principima kompatibilnosti već i prikladnošću postavljanja određenih materijala sa stanovišta njihove sigurnosti i zaštite od požara.


Dnevno svetlo. Ujednačena i meka svetlost su neophodni za stvaranje ugodnog i opuštajućeg kuhinjskog okruženja. Priliv dnevne svetlosti obezbediće veliki prozor bez zavesa. Međutim, u većini slučajeva to nije dovoljno; stoga će lampe doći u pomoć, stvarajući neophodno osvetljenje i za radne i za trpezarijske prostore.


Racionalnost i ravnoteža u svemu. Lakonski lagani nameštaj, zatvorene police i ormarići, sve je na svom mestu i pri ruci - u kuhinji u japanskom stilu sve podleže upravo takvim zakonima.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.