Kako instalirati odstojnike za pločice

T i poprečni odstojnici

Najčešći i traženi odstojnici su oni sa krstom ili oblikom T. Upravo je ovaj tip pogodniji za postavljanje pločica riblja kost, dok se poprečni koriste za postavljanje najčešćih pločica.

Ove odstojnike možete kupiti u prodavnicama specijalizovanim za prodaju građevinskog materijala ili možete pronaći optimalna rešenja u prodavnicama sanitarije i „uradi sam“.Poprečne odstojnike karakteriše prisustvo dve strane, od kojih je jedna apsolutno glatka, dok se na drugoj strani nalaze četiri tačke duž krajeva krsta koje se moraju naneti u lepak za podove.

U zavisnosti od debljine podnih spojeva, ovi modeli odstojnika mogu dostići debljinu od 2 milimetra ili ih mogu okarakterisati rupe i dostići debljinu od 5 milimetara.

Polaganje nivelatorima

Savremeni premazi i podovi zahtevaju pažljive postupke ugradnje kako bi se osigurao optimalan i bez grešaka konačni efekat. Iz tog razloga preporučuje se oslanjanje na odstojnike koji vam omogućavaju pravilno poravnavanje površina i izbegavanje neprijatnih neravnoteža.

Prednosti polaganja sa odstojnicima za izravnavanje su brojne i olakšavaju postavljanje podova bez obzira na odabrani materijal.

Zahvaljujući ovim inovativnim alatima u stvari je moguće:

• položenu površinu učiniti savršeno ravnom, bez stvaranja neprijatnih razlika u nivou;
• stabilizujte svaku pločicu i držite je u pravom položaju;
• olakšati vreme instalacije.

 

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.