Kako izabrati pločice za kupatilo a da ne pogrešiš

Za kupatilo je izbor pločica od suštinskog značaja, kako sa estetske tačke gledišta, tako i sa stanovišta funkcionalnosti. Izbor pravih možda deluje trivijalno, ali to nije u potpunosti tačno. Svakom okruženju moraju biti dodeljene prave pločice, od najprikladnijeg materijala, imajući na umu sve njihove karakteristike, uključujući otpornost, klizavost i lakoću čišćenja, ali i boju i maštu.

Od poda do zidova, površine koje odaberemo mogu imati snažan uticaj na prostoriju i pružiti nam priliku da okruženju damo lični pečat.

Izbor obloga zahteva planiranje i moraju se uzeti u obzir mnogi aspekti: veličina kupatila, materijali, budžet i još mnogo toga.

To može izgledati kao težak poduhvat, ali uz nekoliko trikova rezultat može biti iznenađujući. Pogledajmo nekoliko saveta za rešavanje ovog izbora.

DIMENZIJE PLOČICA

Jedna od prvih stvari koje treba uzeti u obzir prilikom izbora obloga za kupatilo su veličine pločica: velike, male ili mozaik? Procenite veličinu vašeg kupatila i visinu plafona. Na primer, velike pločice mogu učiniti da soba izgleda veća.

Različite vrste pločica mogu se postaviti u kupatilu za zidne obloge, podne obloge i za oblaganje prostora za tuširanje. Veličina će se promeniti u zavisnosti od lokacije. Odlučite se za koordinisane pločice, čak različitih širina, ali od istog materijala, kao što su keramika i kameni proizvodi, i sa istim završnim obradama. 

Uzmite u obzir visinu pločica

Koliko su visoke pločice u kupatilu? Potpuno obložen zid će vašem kupatilu dati moderan izgled. Ako više volite klasičniji izgled, možete se zaustaviti na tri četvrtine.

Boja pločica

Senke pločica uspevaju, na razne načine, da modifikuju karakteristike okoline. Nesumnjivo je da trenutni pravac dizajna enterijera favorizuje neutralne efekte, trezvene i zimzelene palete belih, ledenih sivih boja, ali takođe ostavlja tragove hirovitih uzoraka, ako se uzimaju u malim dozama i bez previše forsiranog mešanja i podudaranja. Utvrdivši ovo, sledite i svoj lični ukus i oslobodite svoju kreativnost, takođe se fokusirajući na vešto izmerene i ukrašene štampane pločice.

Čak su i dobijeni rezultati sa ove tačke gledišta različiti. Ne zaboravite da se odlučite za zidove svetle boje i igrate se ogledalima, bez obzira na trendove, ako kupatilo nije preveliko. Prepustite se tamnijim bojama, pravilno osvetljenim, u slučaju da imate velike pločice

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.