Kako odabrati boju zida za sivi namešta

Komplikovano je detaljno okarakterisati svaku boju kao sposobnu ili nesposobnu za kombinacije sa sivim nameštajem - za to bi bila potrebna čitava enciklopedija. Pa ipak, dizajneri imaju nekoliko specifičnih pravila koja omogućavaju, ako ne tačno i od prvog puta, da odaberu nijansu zidova, a onda se barem kreću u pravom smeru. I rado ćemo podeliti sa vama sledeće tajne:

Boja zidova za sivi nameštaj na osnovu tipa sobe
Prilikom odabira boje zidova za sivi nameštaj nije od suštinske važnosti samo stil enterijera, već i svrha sobe koju ukrašavate. Ako ovaj kriterijum shvatite nepažljivo, postoji rizik da dobijete lep, ali nepotrebno osmešen ili neudoban enterijer. Stoga je vredno zadržati se na svakoj sobi odvojeno.

Dnevna soba
Sivi nameštaj za sobu u kojoj se okuplja cela porodica i pozdravlja goste - rešenje je praktično koliko i moderno. Istovremeno, pozadinske površine se biraju malo svetlije ili malo tamnije od tapacirunga nameštaja ili fasada, ako je potrebno, dopunjavajući sve ovo živopisnim akcentima u boji.

 

Dečija soba
Na prvi pogled može se činiti da sivi nameštaj nije baš dobar izbor za dečiju sobu. Međutim, sve je u vezi sa nijansama - naime, tačno odabranom nijansom i odgovarajućom bojom zidova.

 

Dakle, za bebinu sobu odgovaraju krevet, ormar, otomani i stolice u nežnim sivim tonovima - isti lunarni, kvarcni, rečni sedef ili sivo-bež, a zidovi u mirnoj bež i pastelnoj boji nijanse će upotpuniti sliku spokojne udobnosti. Kada ukrašavate sobu tinejdžera, možete delovati hrabrije - koristite kombinaciju tamnog i svetlo sive nameštaja sa tamnim zidovima, birajući jedan od njih kao svetao akcenat.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.