Koja je prava visina umivaonika u kupatilu i kako odabrati pravu?

Postoji mnogo elemenata koje biste trebali uzeti u obzir da biste izračunali pravu visinu za pravilnu upotrebu umivaonika u kupatilu. Imajte na umu da umivaonik za pijedestal ima visinu koja je već unapred definisana. Dakle, kada vas podvrgnemo najpogodnijem izboru, govorimo o spuštenim umivaonicima .

Umivaonik na postolju ima standardnu visinu između 80 i 85 cm, izračunatu na osnovu antropometrijskih studija, odnosno na dužini kostiju ljudskog tela i njegovom ponašanju, kao i na prosečnoj visini odraslog čoveka.

Dakle, ako izbor novog umivaonika za kupatilo padne na model umivaonika na postolju, trebalo bi da znate da će visina biti unapred definisana.

Ako nameravate da kupite zidni umivaonik, imaćete mogućnost da odaberete visinu umivaonika uzimajući u obzir nekoliko faktora koji mogu uticati na izbor.

Treba razmotriti upotrebu kupatila ako je ovo drugo kupatilo ili isključivo za decu ili samo za neke specifične aktivnosti kao što su veš ili pranje kose. I na kraju, veličina i model slavina takođe se moraju izračunati.

Naravno, još jedan faktor koji ne treba potcenjivati je veličina umivaonika i površina za pranje. Veličina umivaonika može da varira i možete početi od malog spuštenog umivaonika 

Ako u porodici postoje osobe sa smanjenom pokretljivošću, u postavljanju umivaonika mora se tražiti pravi balans kako bi se osiguralo blagostanje i zdravlje.

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.