Očistite kuhinju prirodnim proizvodima

Briga o vašoj kuhinji je jednako važna kao i odabir pravih stvari za čišćenje za vaš dom. Zato pažljivo čišćenje svakog uređaja i površine zahteva posebnu pažnju, ne zaboravljajući nekoliko malih trikova. Budući da je kuhinja zajednički prostor u kome se priprema hrana i, u većini slučajeva, jede, neophodno je da bude što čista. Uspeh u tome podrazumeva znatnu posvećenost, jer je ovo okruženje obično puno površina, nameštaja pribora i polica.

Svaki put kada kuvate obrok, koristeći masne supstance poput ulja, verovatno će se nečistoća nakupiti u najnezamislivijim nišama. Zbog toga bi ploču trebalo svakodnevno čistiti, dok bi povremeno bilo dobro usredsrediti se na čišćenje određenog uređaja. Frižider, rerna, zidne jedinice zahtevaju temeljno i redovno čišćenje. Ako se unapred organizujete, čišćenje vaše kuhinje više neće predstavljati problem, posebno zahvaljujući upotrebi prirodnih proizvoda poput sirćeta, limuna i sode bikarbone.

Drveni nameštaj: operite rastvorom vode, sirćeta i nekoliko kapi sapuna. Nežno ih obrišite i ostatke smeše obrišite čistom krpom. Nameštaj od čelika i laminata: temeljno očistiti bikarbonatom pomešanim sa vodom. Nameštaj sa mermernim delovima: pod operite mešavinom sapuna, alkohola, tople vode i sode bikarbone

Čelična platforma: očistiti sirćetom. Unutar rerne: ako mrlje od masti nisu previše obložene, stavite malo limunovog soka u vodu (oko 3 limuna na 1 litar) i smešu stavite u rernu. Povećajte temperaturu tako da voda ispari i slegne se na zidove rerne. Sa malim komadićem iskoristite preostalo da ga očistite duž cele pećnice. Ako je mrlje u pećnici posebno teško ukloniti, koristite vodu i sol za tretiranje mrlja po mrljama. Rešetke i šerpe: pomešajte sirće i sodu bikarbonu i dobro ih „rasporedite“ po tavama i rešetkama, a zatim ih pustite da se odmore čitavu noć pre čišćenja. Staklo u rerni: prskajte mešavinu bikarbonata, sirćeta i vode na staklo, perite sunđerom.

Pločice i druge površine: koristite malo vode pomešane sa sapunom i sunđerom, a ako želite dublje čišćenje možete koristiti paru, koristeći mlaznicu koja vam omogućava uklanjanje crne i nehigijenske nečistoće koja se nakuplja između jedne pločice i druge.

Frižider: koristite sodu bikarbonu ili vodu, sirće i limun. Stavite list novina na dno frižidera kako biste sakupili vodu koja kaplje sa zidova tokom čišćenja. Očistite pokretne delove istom prirodnom mešavinom ili sapunom.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.