Parket u kupatilu i kuhinji ....?

Trend u poslednjoj deceniji bio je da pod bude isti u celoj kući. Sve dok odaberete pločice, nema problema, ali ako odaberete parket, uvek će postojati samo jedna sumnja: šta da radim u kupatilu i u kuhinji, da li da nastavim sa parketom ili sam prisiljen da se odvojim sa drugim podom?

Rizici koje imate u kupatilu ako stavite parket ?

Iako neko drvo poput tikovine, imaju određeni čvrstinu čak i u lošim uslovima, hrastu je potrebno mnogo više pažnje i, s obzirom na to da ovo drvo ima najveći udeo na tržištu, fokusiraću se na ovaj slučaj. . Pre svega, hrast je površinski obrađen tako da ne pati od vlage, ali taloženje  lokvi vode može mu stvoriti probleme. Dalje, ako se voda infiltrira između jedne i druge daske, deo ispod parketa se ne tretira i mogao bi parket da se izvitoperi Ako se ova dva problema mogu više ili manje držati pod kontrolom sa malo pažnje, treći će u većini slučajeva biti prepreka: hrast zahteva stalnu vlažnost u vazduhu između 45 i 65%. Ako je vlažnost niža može se smanjiti, a ako je veća vlažnost umesto toga može da nabrekne. U kupatilu, u prisustvu tuša, ovo može predstavljati ozbiljan problem, jer je bez mehaničkih ventilacionih sistema vrlo lako može prekoračiti ovaj opseg vlažnosti.

Rizici koje imate u kuhinji ako stavite parket ?

Glavni problem kuhinje je su mrlja tokom pripreme hrane. Na mestu gde su prskanja i prljavština svakodnevni, drvo će sigurno zahtevati više pažnje i održavanja

Pod u kupatilu i kuhinji: da ili ne?

odluka da stavite parket u kupatilo i kuhinju mogla bi biti izbor za kojim ćete možda zažaliti u narednim godinama. Sa profesionalnog gledišta NE stavljajte parket u ovim prostorijama već pločice koju veoma jednostavne za održavanje. Bilo bi najbolje ako bi stavili granitne pločice umesto keramičkih jer su mnogo otpornije i upijaju manje vode, a pri padu neke posude u kuhinji neće vam se lako pločica uništiti.

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.