Pločice šestougaone nove ideje, novi trendovi

Do pre nekoliko godina postao je neiskorišćeni format, koji gotovo da se više nije proizvodila. Tada je usledio trend oporavka materijala iz prošlosti, povratka poreklu, a sa njim i mode šestougaonih keramičkih pločica od gres porcelana. Ne koriste se uvek za pod celoj kući, ali često pronađemo neke detalje sa ovim formatom: bilo da je reč o zidnoj oblozi ili  podu. Zapravo postoje sve vrste šestougaonih keramičkih pločica: danas ću pokušati da vam dam neke ideje o tome šta se može uraditi sa ovim formatom.

Šestougaone pločice na sive boje
Ako tražite izuzetno moderno rešenje, sigurno ćete tražiti šestougaone pločice na sivoj skali boja. Od bele do crne, prolazeći kroz razne nijanse sive. Čak i ukrasi moraju imati ovu nijansu da bi se održala harmonija boja. Po želji se siva može isključiti, zadržavajući samo crno-belo.


Šestougaone pločice u boji
Ako želite još bleštavih rešenja, sigurno razmišljate o šestougaonim pločicama u boji. Boje podsećaju na prošlost, boje su svetle, ponekad čak i sjajne. Da bi se dobili još precizniji uzorci, mogu se koristiti i romboidne pločice, koje zajedno kombinuju rešenja slična heksagonalnim, ali sa jedinstvenim uzorcima i bojama.

 

Cementne heksagonalne pločice
Teško je odabrati šestougaone pločice bez postavljanja cementnih pločica. Cementne pločice su prvobitno bile ručno izrađene umetničke pločice rađene od cementa i mermerne prašine: napravljene u Italiji krajem devetnaestog veka, raširile su se u narednim decenijama širom Evrope i Amerike. Danas nalazimo obrasce viđene tokom čitavog prošlog veka, izrađene od keramike. Obično svaka kolekcija heksagonalnih pločica ima svoj ukras koji podseća na cementne pločice. Za više mediteranskih ukusa tu su i pločice od majolike, pločice složenijih dizajna, svetlijih boja i sjajnog završnog sloja.

 

 

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.