Polaganja podnih pločica - neke ideje!

Jeste li neodlučni kako postaviti pločice sa efektom drveta ili kvadratne pločice?
Pišemo ovaj post samo da bih malo razjasnili vaše ideje o tome koji su mogući obrasci polaganja podova. Za vas smo pripremili dve simulacije: jednu sa efektom drveta 20 × 120 i drugu sa pločicom 60 × 60.

EFEKAT DRVETA: RAVNA UGRADNJA
Možda najčešće korišćeno rešenje u efektima drveta, pogodno za bilo koju vrstu okruženja, čak i moderno. Ovaj obrazac polaganja takođe pomaže u sakrivanju dilatacionih spojeva.

EFEKAT DRVETA: DIJAGONALNO POLAGANJE
Ova poza je korisna u dva navrata: kada imate jako krive zidove i ne želite da istaknete ovaj „problem“ ili kada je tlocrt kuće u obliku slova „L“, zato ćete sa pravom pozi završiti sa polovinom efekta drveta postavljenog u horizontalno (što ne vole svi). U ovim slučajevima problem se lako rešava dijagonalnim uzorkom polaganja.

KVADRATNE PLOČICE: RAVNA UGRADNJA
Daleko najčešće korišćeni obrazac polaganja kvadratnih pločica je ravno polaganje. Pločice prate zidove, dajući estetski rezultat koji karakterišu minimalistički i kruti oblici, pogodni za bilo koju vrstu okruženja. Ovaj obrazac polaganja pomaže u sakrivanju dilatacionih spojeva.

KVADRATNE PLOČICE: DIJAGONALNO POLAGANJE
U modi 2000-ih, to je obrazac polaganja koji se često koristio u prošlosti. Poslednjih godina koristi se manje, ali ostaje valjana alternativa ravnoj ugradnji, posebno kada ne govorimo o modernim podovima.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.