SOLID SURFACE a šta je to

Poslednjih godina sigurno sam nekoliko puta pričao o Solid Surface-u, posebno na društvenim profilima, veličajući taj i taj drugi proizvod. Ali tek sada kada ga imam kod kuće, osetio sam da mu posvećujem članak koji će vam reći sve što sam naučio i pomoći vam da shvatite da li je to pravi materijal za kupatilo za vas!

Solid surface je materijal kojeg ja imam kući u mojoj kuhinji i takodje priznajem da je ovo materijal kojeg sam godinama imao prilike da vidjam ali odabrao sam ga sa malo sumnje zbog činjenice da „nikad ne znaš“ dok ih ne koristiš svaki dan. Dakle, ovaj post je napisan sa super poznavanjem činjenica, mogu to naglas reći: Volim solid surface materijal!

ŠTA JE ČVRSTA POVRŠINA? Solid surface
Pa krenimo od osnova. Ok, ime je lepo ... ali šta je "solid surface"? Pre svega, znajte da ovaj pojam ne identifikuje jedan proizvod već porodicu proizvoda koji imaju slične karakteristike: ovo su materijali nove generacije, veštački (što se čini lošim, ali jednostavno znači da u prirodi ne postoji), sačinjen od:

promenljivu količinu akrilnih ili poliesterskih smola
promenljiva količina prirodnih minerala (aluminijum-tri-hidrat)
promenljiva količina obojenih pigmenata (u slučaju obojenih verzija)

Neke kompanije su razvile ili plasirale određene vrste čvrstih površina pod različitim trgovačkim imenima Hi-Macs, Kerrock, Corian, DuPont

Solid surface je ekološki materijal, jer se 100% može reciklirati. Estetski je neproziran i vrlo jednolik, sa homogenim bojama i omogućava vam da stvorite bilo koji oblik spajanjem pojedinih komada bez vidljivosti mesta spajanja, radi veće lakoće čišćenja. Topao i svilenkast na dodir, higijenski je i antibakterijski (jer nije porozan i ne upija) bez potrebe za tretmanima. Nije slučajno što se često koristi i u bolničkom okruženju.

Još jedna vrlo važna stvar: čvrsta površina je netoksična (ne emituje isparljive materije) i vatrootporan materijal.

KAKO JE NASTAO SOLID SURFACE MATERIJAL

Solid surface dolazi u ravnim pločama različitih debljina (u nekim slučajevima se umesto toga ulije u kalupe): oni se mogu termoformirati i spojiti, kao što sam ranije rekao, bez vidljivih spojeva, doijajući bilo kakav oblik i poprimajući bilo kakav oblik. U opremi kupatila, ovaj materijal se koristi za dizajniranje umivaonika, tuš kada i kada.

Ono što proizvode razlikuje je često prerada, koja - čak i u slučaju velikih kompanija - ostaje uglavnom zanatska, posebno za završnu fazu završne obrade.

ODRŽAVANJE SOLID SURFACE MATERIJALA

Tvrd i otporan, ne zahteva posebno održavanje i vrlo se lako čisti. Za svakodnevnu čišćenje, samo sušite upijajućim sunđerima ili krpama od mikrovlakana, najviše koristeći odmašćivač (najvažnije je da ne koristite agresivne proizvode). Mogu se koristiti sredstva za uklanjanje kamenca. 

Tečnost koja, s druge strane, može da nanese štetu je aceton: budite oprezni, jer uništava razne materijale najnovije generacije, uključujući i čvrstu površinu.

Veoma je važno koju firmu odabrati da vam obrađuje ovaj materijal. Ja sam odabrao firmu Bane doo koja se obradom solid surface materijala bavi od 2002 godine. 

Probajte nećete pogrešiti u odabiru solid surface materijala u više od 80 boja 

 

 

 

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.