Stvari koje treba znati pre nego što odaberete opremu za kupatilo

Izgleda da su od svih elemenata kupatila najmanje važni sanitarni uređaji: ako verujete, to je samo zato što ste uvek imali sreće u izboru! U stvari, ako pogrešno odaberete, shvatićete da ne postoji ništa gore od neudobnog i ne baš funkcionalnog toaleta.

Izaberite toalet bez okvira
Navikli smo da vidimo toalet sa onom vrlo debelom unutrašnjom keramičkom ivicom iz koje izlazi voda. Ružno je, neudobno i teško se čisti. Već nekoliko godina postoji rešenje: sanitarna keramika bez okvira. Lepša, tiša i lakša za čišćenje. Postoje samo prednosti izbora ove vrste toaleta.

Lako se čisti toalet? Nema problema
Priznajte, kad ste pročitali „lako se čisti“ u prethodnoj tački, oči su vam zasvetlele. Pa, naviknite se na toliko drugih pogodnosti. Pre svega, zato što različiti proizvođači integrišu titanijum dioksid u emajlirani sloj, koji se prirodno bori protiv širenja bakterija: sa vaše strane nije potrebna obaveza, vaš toalet će se pobrinuti da ne razmnožava Escherichia coli i mnoge druge bakterije! Navlake toaletnih sedišta takođe su postale izuzetno pogodne za čišćenje - mnoge kompanije ih čine lako uklonjivim, što znači da vam neće trebati koristiti imbus ključ da biste mogli da uklonite toaletno sedište iz samog toaleta. Neke kompanije proizvode pogodno dugme za pritiskanje kako bi ga mogle ukloniti, druge čak i bez ikakvog mehanizma: jednostavno povucite da biste oslobodili šolju! Konačno čišćenje će biti vrlo ugodno!

Ergonomski oblici toaleta za uštedu vode
Pored 25% vode koju koristimo tokom dana koristi se za ispiranje toaleta. Iz tog razloga, od 2014. godine Evropska unija pokušava da podstakne uštedu vode u ovom sektoru stvaranjem oznake za uštedu vode. Znate kada kupujete novi luster ili televizor, koji uvek ima etiketu koja možda prikazuje slovo „A“ kako biste shvatili da će trošiti malo energije? Sanitarna oprema ima evropsku oznaku za vodu, etiketu koja crno-belo pokazuje koliko litara treba sanitarnom posudu za ispiranje. U vreme nastanka etikete, cilj je bio dostići 3 litre i ... pogodite šta? Stigli smo tamo. 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.