Trend kuhinja za 2021 godinu

Da li planirate da obnovite svoju kuhinju 2021. godine, a još uvek nemate jasnu predstavu o tome šta će biti vaš dizajn iz snova? Vreme je da se obratite savetu stručnjaka u ovoj oblasti. Dizajneri enterijera već su predvideli dizajn i opremanje jednog od najudobnijih i najfunkcionalnijih prostora u kući. Sudeći po njihovim prognozama, ostaje put do praktičnosti, individualnosti i ekološke prihvatljivosti enterijera. Ali prvo glavne stvari.

Možda vam se ne sviđaju moderne sive ili popularne zelene. Možete biti pristrasni prema trenutnom dekoru i toplo pozdraviti klasični šik umesto još uvek popularnog, ali već pomalo zastarelog lakonizma. Međutim, ako zaista sanjate o elegantnoj modernoj kuhinji, ne preporučujemo vam da zanemarite kritične trendove dizajna kuhinje iz 2021. Osim toga, nema ih toliko - a vrlo su zanimljivi.

Otvoreni dizajn i maksimalan slobodan prostor

Sretni vlasnici velikih kuća mogu se opustiti: po pravilu su dimenzije kuhinja u ovim kućama impresivne. Oni sa skromnijim životnim prostorom teže ići utabanom stazom i povezivati kuhinju sa dnevnom sobom. Sa stanovišta dizajna, u ovakvim situacijama moguće su dve mogućnosti:

- Različiti nameštaj radnog i dnevnog područja. Nadležne završne obrade, nameštaj, osvetljenje i ukrasi vizuelno će razlikovati delove velike kuhinje, stvarajući pravu atmosferu u svakom. Najvažnije je vizuelno kombinovati obe zone pomoću dodataka određene boje ili dekorativnih elemenata i nameštaja iz iste stilske grupe

- Dizajn oba područja je u istom stilu. Ovo rešenje vam omogućava da dizajnirate prostranu, multifunkcionalnu i skladnu kuhinju-dnevnu sobu bez vremena i finansijskih troškova za zoniranje, što je u prvom slučaju neophodno.

Koju opciju dizajna odabrati, možete sami odlučiti. Još važnije, što više prostora imate u kuhinji, osećaćete se ugodnije i veselije.

NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA U KUHINJI

Ovo je ne samo neverovatno pogodno za one koji oduševljeno posvećuju svoje slobodno vreme kuvanju, već vam omogućava i stvaranje moderne kuhinjske atmosfere u duhu visokotehnološkog stila. Pored toga, dizajneri su identifikovali tri ključne karakteristike koje ultra-moderna kuhinja 2021. godine ima:

Aspirator. Uređaj koji efikasno upija mirise i isparenja iz kuhinje sada takođe postaje element dizajna, posebno ako može da radi u automatskom režimu.

Ugrađeni uređaji. Više ugrađenih, visokokvalitetnih i različitih uređaja: od sudopera sa odlaganjem smeća i vaga na dasci za rezanje do frižidera sa zamrzivačem. Postoje izuzeci od ovog pravila, ali o njima ćemo nešto kasnije.

Pametni uređaji. Ako već posedujete aparat za kafu, čajnik i toster kojim se može upravljati putem pametnog telefona, nemojte se tu zaustaviti: danas su inovacije relevantnije nego ikad.

Vraćajući se kućnim aparatima kao atributu dizajna kuhinje, ne može se ne spomenuti da ovaj trend postepeno stiče popularnost. Njegova priča započinje italijanskim brendom Smeg, koji je stvorio čuvenu kolekciju umetničkih frižidera u saradnji sa legendarnim brendom Dolce & Gabbana. Smeg se tu nije zaustavio i od tada je ponudio mnogo uzbudljivih stvari.

Ostali proizvođači uređaja prihvatili su trend, a danas se takvi modeli mogu naći ne samo u katalogu italijanske marke. Ako se ovi uređaji podudaraju sa stilom i raspoloženjem vaše kuhinje, ni u kom slučaju ih ne skrivajte: oni će kuhinju učiniti živahnom i gostoljubivom.

ERGONOMIJA

Po ulasku u kuhinju tačno znate šta je gde. Bilo da kuvate ili čistite, pri ruci vam je sve što vam treba. Gledajući po kuhinji, možete osetiti potpunu harmoniju, a ne opterećenu nepotrebnim detaljima. Ukratko, ovo je savršen koncept kuhinje koji su dizajneri predložili za 2021. Stvaranje zaista ergonomskog kuhinjskog prostora u skladu sa ovim trendom nije tako teško, samo uzmite u obzir neka relevantna rešenja:

-3 nivoa ormara,

-precizna geometrija,

-organizacija prostora

-prirodne teksture i materijali

TREND BOJE ZA KUHINJU

Boja 2021. godine ostaje suštinski aspekt dizajna kuhinje, posebno s obzirom na to da opšti trendovi u dizajnu enterijera negiraju bilo kakav motiv i ukras. Čistoća boje proglašava se apsolutnom vrednošću, a izbor nude sledeće opcije:

za farbanje zidova: zelena (menta, žalfija, jabuka, plavo-zelena, maslina), plava (pastelna, morska, indigo, tirkizna), bela i krem, svetlo siva, puderasto ružičasta;

za kuhinjske ormare i ostrva: crna, ciglasto crvena, bela, čokolada, čelično siva, tamnoplava i sunčano žuta;

za pod: sve nijanse sive, bež i smeđe, povremeno razređene plavičastim tonovima.

Tako velika paleta otvara mogućnosti za različite kombinacije boja, ali budite oprezni i analizirajte kombinacionu prirodu nameštaja i površina različitih nijansi.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.