Trend novih boja u 2021 godini

Energija, aura, raspoloženje, udobnost, nadahnuće: sve ovo određuju boje i nijanse koje nas okružuju. Iz godine u godinu dizajneri i dekoratori razvijaju nove palete enterijera koje mogu stvoriti širok spektar atmosfera: od smirenosti i vedrine do ludog talasa vitalnosti. A za one koji nisu neskloni da svoj dom vide u različitim bojama, vreme je da se pripreme: boje za 2021. godinu su već uspostavljene. Ostaje samo da utvrdite šta vam je najbliže: prirodnost koju ne dotiče prekomerna osvetljenost ili stvarna dubina i zasićenost.

Glavni trendovi boja nameštaja 2021

Već nekoliko godina švedska kompanija Behr, svetski poznati proizvođač boja za spoljašnje i unutrašnje prostore, neprikosnoveni je pokretač trendova koji određuje trenutne boje dizajna enterijera. Za 2021. dizajneri brenda razvili su paletu koja naglašava kućni prostor kao najsigurnije i najudobnije moguće okruženje. S obzirom na tešku situaciju sa koronavirusom, oni nude novu viziju doma: ne tranzitnu tačku između dva užurbana dana, već mesto za produktivan rad, potpuno opuštanje i uživanje u životu.

DNEVNI KONFOR

Lagani i topli neutralni elementi fasciniraju svojom ljubaznošću i obavijaju gostoprimstvom i čistom udobnošću. Dizajneri preporučuju upotrebu ovih tonova u opremanju ulaza, kuhinja i otvorenih prostora. Tema nudi kremasto bež, moka, badem, prašnjavu bež i suvu keramičku nijansu kao apsolutne favorite.

GRACIOZAN AKCENAT

Prigušeni i prozirni tonovi stvaraju atmosferu nepokolebljivog mentalnog blagostanja. U takvom okruženju možete se osećati potpuno sigurno i odvojiti se od bilo kakvih problema, briga i poteškoća. Duboko čokoladno braon, svetlo badem, svetlo terakota i mutno zlatno rešiće sličan problem. Međutim, po želji možete dodati i pastelno zeleno

OPTIMIZAM

Ako vam je 2020. godine malo nedostajalo osvetljenja, sledeće godine će sigurno sve vratiti na svoje mesto. Vesele boje su posebno lepe u rasadnicima, kuhinjama i uopšte, gde god želite da stvorite svoje mesto moći i redovno se hranite energijom. Obratite pažnju na šafran, ljubičastu, svetlo plavu i terakotu: zahvaljujući njima možete lako dobiti unutrašnjost koja vam je potrebna.


 

 

 

 

 

ZONA BLAGOSTANJA I MIRNOĆE

Behr nudi fantastičnu simfoniju akvarela i bogatih plavih boja i zelenila za one koji preferiraju hladnu i tajanstvenu paletu previše prijateljske neutralnosti, stvarajući laganu i opuštajuću atmosferu koja vam omogućava da se odmorite i uredite svoje misli. Prema dizajnerima, ovu funkciju treba zameniti sivo-zelenim tonom "jojoba", dimno belom, nežno cvetno plavom i teksasom, kao i zelenom sa dubokim bisernim tonovima i prelepo svetlećim tonom karipskog talasa.

 

 

 

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.