Vrste aspiratora i razlike između modela dostupnih na tržištu

Iako je to element o kojem se najmanje posvećuje pažnja, napa u kuhinji dragocen je deo opreme, a može biti i na polju dizajna kada ima vrlo originalne oblike i izgled. Očigledno ne treba zaboraviti njegovu glavnu funkciju, odnosno odlaganje mirisa i pare koji nastaju prilikom pripreme obroka. Dva aspekta koja nam omogućavaju da shvatimo kako je napa strateški element: ulepšava izgled kuhinje (posebno u verzijama opremanja) i dovršava operativni prostor namenjen kuvanju. Na tržištu postoje različite vrste nape, zbog čega ćemo danas produbiti ovu temu.

SKRIVENI ASPIRATOR. Aspirator koji se uvlači je vrsta aspiratora govoreći istinu i dalje retka i malo korišćena u kuhinji. To je uređaj koji može biti sastavni deo ploče za kuvanje ili biti samostalni uređaj, ugrađen u ploču za kuvanje, iza ili pored grejne ploče. U oba slučaja, ovo su zaista fascinantna rešenja sa tehnološke tačke gledišta. Ako je ugrađen u gornji deo, po završetku njegove upotrebe, hauba se može vratiti na podnožje gde su smešteni motor i sistem za odvođenje dima i tako biva nevidljiva.

ASPIRATOR INTEGRISAN NA ZID. Aspirator integrisan u zidnu jedinicu umesto toga je vrsta nape koja nema estetske, već praktične svrhe, jer je smeštena u zidnu jedinicu različitih veličina. Koristi se tamo gde je važno naći prostor, s obzirom da se, uprkos prisustvu motora, zidna jedinica aspiratora i dalje može koristiti za čuvanje začina i sitnih korisnih predmeta u kuhinji.

PLAFONSKI ASPIRATORI. Ugrađene plafonske nape se koriste za isparenja i mirise u kuhinjama koje karakterišu ostrvo ili poluostrvo. Postoje razne vrste i materijali (od nerđajućeg čelika, drveta, stakla i drugih zanimljivih proizvoda), ali ono što iznenađuje kod ovih nape je svakako dizajn. U stvari, pošto su vidno izloženi elementi, dizajnirani su da obogate kuhinjsko okruženje vrlo posebnim oblicima i strukturama. U nekim slučajevima, ove nape mogu se takođe ugraditi u lažni plafon od gipsanih ploča i od kojih će biti vidljiva samo ploča poklopca filtera.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.